Finansiera företagets startkapital

När man startar upp ett nytt företag måste man räkna med att man under en period (det kan variera stort hur lång den perioden är) kommer att ha många utgifter och inga eller små inkomster i företaget. För att klara av denna uppstartsfas gäller det att man på något sätt har fått ihop en buffert, ett startkapital, som man kan leva på tills affärerna i företaget har kommit igång.

Ett sätt att göra det är att helt enkelt spara pengar, på det gamla hederliga sättet. Förutsatt att man har en anställning kan man börja samla ihop till sitt startkapital genom att avsätta en större summa pengar varje månad till det ändamålet. Det är ett långsiktigt sätt att få ihop pengarna, och kanske inte denpiggy-bank-1056615_960_720 metod som rekommenderas för den otålige. Men det är ett säkert sätt, som inte försätter en i skuld. Om man inte kan vänta kan ett annat alternativ vara att starta företaget samtidigt som man arbetar kvar deltid eller heltid på sin anställning. På det sättet rullar det fortfarande in pengar som man kan använda för att betala räkningar och andra utgifter. Det är dock sällan som en halvtidslön räcker för alla de utgifter som är inblandade i uppstarten av ett nytt företag, utöver de kostnader man har för att leva, så ett mindre startkapital måste man sannolikt ändå ha.

Ett tredje alternativ är att söka finansiering utifrån, det vill säga att ansöka om lån eller investeringar från en tredje part, till exempel från en bank eller i form av riskkapital från en finansiär. Även detta kan dock vara mycket krävande, då finansiären eller banken ofta kräver mycket detaljerade beskrivningar av ens affärsplan, liksom noggrann redovisning av vad pengarna har använts till. Det kan med andra ord krävas lika mycket tid och energi för att anskaffa ett startkapital via externa finansiärer som att samla ihop till egna medel.

Om man har mycket tur kan det också hända att man får sitt startkapital av rena slumpen, till exempel genom att spela på Megalotto.com. Så länge man har pengar över till det kan man alltid satsa dem på lottospel, och drömma om storvinsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *