Utbildningar i företagsekonomi

Oavsett om man har tänkt starta ett eget företag eller inte, har man sannolikt nytta av att studera företagsekonomi. Det är en merit inom nästan alla branscher, och om man har tänkt starta ett eget företag kan det vara en stor hjälp när det kommer till att planera och sköta företagets ekonomi.

Utbildningar i företagsekonomi finns vid nästan samtliga universitet och högskolor i Sverige, om än i varierande utsträckning och form. Om man till exempel vill läsa utbildningen på distans minskar antalet valmöjligheter man har. Distansutbildningar i företagsekonomi finns bland annat på Umeå universitet och på Mittuniversitetet. På Umeå universitet finns till exempel en grundkurs i företagsekonomi på 15 högskolepoäng, som läses på distans och på halvfart. Den passar med andra ord dig som jobbar eller gör något annat samtidigt som du studerar. I kursen ingår delmomenten Externredovisning och Ekonomistyrning. På Mittuniversitetet finns ett stort utbud av kurser inom företagsekonomi, med olika inriktningar. Kurserna är 7,5 poäng vardera, och kan antingen läsas på campus i Sundsvall eller Östersund, eller på distans.open-book-1428428_960_720

Om man vill ha en mer omfattande utbildning i företagsekonomi, kan man istället vända sig till Stockholms universitet. Vid Företagsekonomiska institutionen finns bland annat ett kandidatprogram i företagsekonomi som är sex terminer eller tre år långt, det vill säga 180 högskolepoäng. De tre första terminerna består av grundläggande studier i exempelvis ekonomistyrning, marknadsföring och finansiering. Därefter får studenterna välja någon av inriktningarna finansiering, revision, ekonomistyrning, marknadsföring eller management för de resterande tre terminerna av programmet.

Ett mellanting finns på Uppsala universitet, då deras grundkurs i företagsekonomi är på 30 högskolepoäng. Den läses på helfart och på plats i Uppsala, och inkluderar delkurser i redovisning, kalkylering, marknadsföring och organisation.

Om du inte känner för att studera företagsekonomi, men ändå planerar att starta ett eget företag och skulle vilja hitta en smidig lösning för att sköta din fakturering, kan factoring vara ett alternativ. Genom att låta ett företag som Intrum hjälpa dig med factoring kan du vara säker på att betalningarna från dina fakturor kommer in snabbt, och du kan fokusera på de delar av ditt företag som du tycker är roliga att sköta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *