Starta företag med dropshipping

Är du sugen på att starta en webshop men drar dig för att behöva ha ett lager? Då kan fenomenet dropshipping vara något för dig. Dropshipping innebär att du marknadsför en tillverkares varor. Kunderna skickar sina ordrar till dig men det är tillverkaren som levererar varaorna till kunden. Detta är en affärsmodell som blir mer och mer populär. Den som srartar en webshop med hjälp av dropshipping behöver till exempel plötsligt inte hitta magasinering Värnamo eller vilken annan plats man nu bor på. Detta gör att du slipper dyra lagerkostnader och kan fokusera på att sälja. I denna text ska vi titta närmare på den här affärsmodellen.

Hur gör man för att komma igång

Du som vill starta ett företag inom dropshipping har flera olika alternativ. Du kan antingen välja att sälja produkterna i din egen webshop eller på plattformar som Tradera och Ebay. När du har en plattform för försäljning gäller det att hitta en bra och pålitlig leverantör. Detta är viktigt eftersom det faktiskt är ditt namn som blir skadat om till exempel leveranserna inte fungerar som de ska. Affärsmodellen har börjat bli riktigt populärt och allt fler i Sverige startar företag med dropshipping. Orsaken till detta är nog att det är ett smidigt sätt att sälja varor på. Det innebär dock inte att det inte kan bli problem om du inte är påläst. Även om det låter mycket enkelt att driva en dropshippingbutik så är inte det riktigt hela sanningen. Förutom att ha koll på din egen butik måste du administrera kostnader åt leverantören och dessutom se till att marknadsföra dig själv. Du har naturligtvis också ditt eget företag och dess administration att ta hand om. Att gå in i detta innebär alltså inte att du bara kan luta dig tillbaka och se pengarna rulla in.

Olika modeller av dropshipping

Tillvägagångssätten för hur man lägger upp sin dropshipping kan se lite olika ut, men det finns främst tre som är vanliga. Det första är att du säljer varor i ditt eget namn och får in förskottsbetalning av kunden. Du skickar sedan en order till leverantören och när denna skickat varan får du mellanskillnaden mellan leverantörens kostnad och kundens betalning. En annan modell är att du får provision när din kund har betalat sin faktura. Det tredje alternativet är att du hjälper leverantören att sätta upp en butik, sedan administrerar du butiken åt leverantören och får provision på din försäljning. Vilken modell som passar dig bäst måste du själv komma på. För att lättare kunna välja så gäller det att räkna ut hur mycket tid du vill lägga ned. Om du har mycket tid och vill stå på så egna ben som möjligt är den första modellen en bra lösning. Den tredje modellen passar dig som inte vill ha riktigt lika mycket ansvar och som heller inte vill investera så mycket tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *