Trendig affärsidé i ropet – laga mobiltelefonen

Det går trender även inom företagande och nya affärsidéer. Den nya tidens sätt att starta en verksamhet är att få till stånd det hållbara tänket i det mesta man gör. Detta gäller även försäljning av tekniska prylar och mobiltelefoner som har blivit en mer eller mindre oumbärlig sak de flesta använder på daglig basis.

Många av oss lägger ut tusentals kronor på att köpa en ny smartphone var och vartannat år och en del av oss har till och med flera modeller som omväxling. Men materialet i datorer och mobiltelefoner tär på jordens resurser och det är dessutom ganska onödigt att köpa nytt hela tiden bara för att en ny modell kommer ut på marknaden. Vad sägs då om att laga den befintliga istället och uppdatera den?

Starta företag som lagar smartphones

En av de nyaste och trendigaste affärsidéerna just nu är att ta hand om den existerande mobiltelefonen och istället laga den när den går sönder eller uppdatera den när det behövs. Många telefonägare kastar en telefon som är duglig och funktionell i övrigt men kanske bara fått sig en spricka på skärmen eller en törn på en kant. Detta är synd och skam och inte minst utkastade pengar. Vissa föräldrar ger sina barn en sprillans ny mobiltelefon när de bara är några år gamla. Visst är det en fin gest men en ganska riskfylld sådan eftersom små barn är relativt oförsiktiga med teknikprylar och saker överlag. Att kosta på dem en ny iPhone kan därför kännas ganska olustigt. Då är en lösning att laga en familjemedlems iPhone och ge bort den till en yngre familjemedlem. På Gigamex kan du laga iphone x genom att kanske byta skärm och glas.

Kanske du också har funderat på att starta ett lukrativt företag som ger sig i kast med att fixa telefoner eller laga andra digitala enheter och datorer. Det kan verkligen vara en bra idé eftersom allt fler privatpersoner och även andra företagare ser kostnadsfördelarna och miljövänligheten att hålla fast vid en äldre telefonmodell och laga den eller uppdatera den. Laga telefoner kan du dessutom göra hemmavid eller från någon mindre lokal om du bara är händig och vet hur du ska göra. Den utrustning som krävs är ganska minimal medan kunskapen är högre. Du skulle även kunna starta upp en e-handelssajt som säljer tillbehör till de lagade mobiltelefonerna eller smartphones i övrigt. Chansen att tjäna ännu mer pengar blir större då. Lägg gärna också till en support som kan svara på frågor gällande mobiltelefoner och funktioner.

Din affärsidé kan vara att folk skickar in sina telefoner och får tillbaka dem nya och fräscha per post, eller att du öppnar en fysisk butik dit människor kan komma in och lämna in sina enheter. Möjligheterna är som sagt många och trenden är på stark uppgång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *