Finansiering till småföretag

Kanske är du i en tillväxtfas och behöver satsa på ny personal eller infrastruktur för att växa? Eller så behöver du likviditet för att klara tillfälliga svackor i försäljningen? Det finns många anledningar till varför du som företagare behöver ta in extra finansiering. Speciellt nystartade bolag kan ha ett ojämnt kassaflöde där intäkterna ibland är högre och ibland lägre. Under det senaste året har dessutom Corona-pandemin slagit hårt mot många mindre företag. Det finns därför många anledningar att gå igenom de alternativ som finns för extern finansiering till mindre företag.

Krediter till företag

Ett vanligt banklån är det traditionella sättet att öka företagets likviditet eller finansiera större investeringar. Men bankernas låneregler har under senare år stramats åt och det kan vara svårt för nystartade bolag att få lån. Den goda nyheten är att det idag finns många bolag som är specialiserade på krediter till mindre företag. Ett exempel är https://www.capcito.com/sv som erbjuder flexibla kreditlösningar oberoende av i vilken fas företag befinner sig. Till exempel finns traditionella företagslån men det finns också möjligheter att sälja eller belåna fakturor och på så sätt få in pengar snabbt.

Ta in investerare

En annan möjlighet för dig som har aktiebolag och som har en stark affärsidé som kräver medel för att förverkligas är att ta in externa investerare. Det som är viktigt att tänka på om du funderar på att ta in en investering är att din egna andel i företaget kommer att minska eftersom den som investerar oftast blir delägare.

Finansera framtida produkter med crowdfunding

Ett tredje alternativ, speciellt om du håller på att utveckla en attraktiv produkt, är att få privatpersoner att investera i företaget eller köpa din produkt redan innan den har kommit ut på marknaden. Det finns flera olika sidor för crowdfunding som är lätta att använda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *